Sou aquí: La Nit Canallesca > Edicions anteriors > La Nit Canallesca 2012

Els periodistes del Garraf reten homenatge a l’Eco de Sitges

La Nit Canallesca reconeix també la tasca de Josep Ayza, Antoni Dichós, Voluntariat per la Llengua, Pere Tapias, Faraday i Cate Ortega


FOTOS DE L'ACTE
VÍDEOS DELS GUANYADORS
DISCURS DE PRESENTACIÓ DE L'APG
REVISTA LNC'12

 

Guanyadors LNC12

L'Associació de Periodistes del Garraf es va presentar oficialment divendres 23 de març a la nit en el transcurs de La Nit Canallesca, una trobada anual en la qual els periodistes de la comarca reconeixen la tasca d'entitats i persones en diferents àmbits. Els sis premis han valorat aquest any l'entrega de set persones i col•lectius pel que fa a la projecció i la cohesió del Garraf. El sopar, que va tenir lloc la restaurant La Fitorra de Vilanova i la Geltrú va reunir una vuitantena de persones.

Enguany, el premi honorífic de la Nit Canallesca ha estat per a la família Soler, editora de l'Eco de Sitges, un dels setmanaris locals més antics de Catalunya, fundat el 1886 per Josep Soler i Cartró. En l’actualitat, té un miler de subscriptors que reben el seu exemplar a domicili i en els darrers anys ha arribat a assolir els 2.500 exemplars. Els companys de professió van retre homenatge al setmanari, dirigit des de fa més de 50 anys per Josep Manuel Soler i Soler.

Pel que fa a la resta de premis, La Nit Canallesca també va destacar la tasca social (Premi Garraf) del programa Voluntariat per la llengua del Consorci de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, un projecte de foment de l'ús social del català; i d'Antoni Dichós, que s'ha dedicat en els darrers anys a crear la “platja de la República”, un sector de la platja d'Adarró que ha aconseguit dinamitzar a través de la jardineria i la pràctica de diverses activitats físiques i de meditació, convertint els seus usuaris en un autèntic moviment social reconegut a la ciutat.

El premi gastronòmic Espigalls i Brotons ha estat per a Joan Collell Xirau, conegut popularment com a Pere Tapias. El popular cantant, periodista i gastrònom ha publicat una quinzena de llibres de cuina i un total de vuit discos, d'entre els que destaca el primer Per a servir-vos (1973), els reeixits Passeig del Carme (1980) i Xàndals i barretines (1982) i el recopilatori Les meves cançons (2001). El polifacètic vilanoví té actualment un programa a Catalunya Ràdio, 'Tapias variades', i un altre de gastronomia a la xarxa de televisions locals, 'Tapias a la carta'.

En la categoria esportiva, el premi Photo finish ha estat per a Caterina Ortega, portera que juga amb el Club Patí Vilanova a la màxima categoria de l'hoquei estatal (l'OK Lliga). Ortega és considerada una de les millors d'Europa en la seva posició i aquest estiu ha fet doblet en competició internacional, proclamant-se campiona d'Europa amb la selecció espanyola absoluta; i campiona de la Copa Amèrica, amb la Selecció Catalana.

El premi Terra XIX, que reconeix la feina cultural d'una entitat o persona, ha estat per a Josep Ayza, president del Museu del Mar de Vilanova i responsable de la commemoració durant el 2011 de l'Any dels negats. L'any 2009, la Generalitat de Catalunya el va premiar amb la Medalla de la Pesca Catalana, un guardó que distingeix les persones que han contribuït amb el seu esforç i dedicació a la millora del sector pesquer català.

Pel que fa a la projecció internacional, el premi Talaia ha estat per al vilanoví Faraday, un festival independent que se celebra des de fa vuit anys. L'any passat, a més del festival d'estiu que cada any té lloc al Molí de Mar durant el mes de juliol, els organitzadors van impulsar el Faraday Major (per festa major), i el Faraday tardor.

Durant la vetllada es van sortejar dues nits a un hotel de 4 estrelles a Andorra, amb sopar i esmorzar inclosos, per cortesia de la cadena AHOTELS. El toc musical va anar a càrrec del grup vilanoví Línia Maginot, un nou projecte que ha ajuntat a Magí Mestres, ex-membre de La Brigada, Pau Albà, bateria de Tokyo Sex Destruction i Les Sueques, Jordi Ferret, baixista de Gentle Music Men i Guillem Albà, actor i músic. Junts fan cançons de vessant melódica amb arrenjaments curats i veus angelicals. http://liniamaginot.bandcamp.com/

 

Intranet

Organitza

Bàner